Shiatsu Praktijk La Vie Sublime

Ervaar het effect van mijn behandelingen

Praktijk

Wat is Shiatsu therapie

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. 

Shiatsu therapie is een unieke, vriendelijke, manuele therapie die het genezend vermogen van het lichaam stimuleert. De therapie bestaat uit het geven van ritmische toepassing van druk, voornamelijk met de duim, rotaties en manipulaties om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen en andere weefsels te activeren om een natuurlijke innerlijke ‘flow’ te stimuleren. 

Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Er wordt vaak gewerkt op de energiepunten en energiebanen (meridianen). 

Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden. De behandeling duurt 60 minuten en gebeurt op zeer ontspannen wijze, zodat het lichaam totaal tot rust kan komen. Na de behandeling zal men zich zwaar en ontspannen voelen.


Wat doet Shiatsu therapie

Bij pijn of andere klachten is er een disbalans van energie in het lichaam. Shiatsu therapie reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam (structurele shiatsu, werken op de structuur van je lichaam). Deze therapie heeft als resultaat dat de aanwezige lichaamsenergie weer in balans komt. Ziektesymptomen op zowel lichamelijk als emotioneel gebied kunnen hierdoor gedeeltelijk of geheel verdwijnen.

Een shiatsu behandeling of massage geeft in ieder geval verlichting van pijn, kalmering en ontspanning bij gezondheidsklachten. Er is geen 100% garantie te geven dat door een shiatsu behandeling klachten geheel of gedeeltelijk verdwijnen. Feit is wel dat door shiatsu klachten kunnen verminderen.

Shiatsu therapie werkt in op de subtiele anatomie van het lichaam, daar waar de energie stroomt die ‘ki’ (Japans) of ‘chi’ (Chinees) wordt genoemd. Deze ‘ki’ stroomt door je organen en alle delen van het lichaam, langs kanalen die we meridianen noemen. Op deze manier wordt de ‘ki’ gerevitaliseerd in die delen van je lichaam waar de energiestroom gestagneerd is. Dus daar waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd. Door het aanraken bij shiatsu wekt de therapeut je zelfgenezende kracht op en activeert deze. Je ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam, geest en ziel.

De essentie van shiatsu therapie is aanraking, dat kan een vlinderlichte aanraking zijn, maar dat kan soms ook een wat krachtigere techniek zijn. Shiatsu activeert, versterkt en stimuleert het zelfgenezend mechanisme van het lichaam. Het brengt de lichaamsenergie weer in balans, zodat fysieke, mentale of emotionele klachten verminderen of geheel verdwijnen. Klachten die met Shiatsu therapie kunnen worden behandeld zijn klachten tgv. vermoeidheidsklachten, slaapproblemen, hoofdpijn, rugklachten, nek- en schouderklachten en RSI en andere stress gerelateerde problemen.

Voorkomen

De kracht van shiatsu ligt in het voorkomen van gezondheidsklachten, maar de massage kan ook worden ingezet om te verminderen, verlichting te brengen of te laten verdwijnen. Shiatsu is een aanvullende methode die ook goed in combinatie met reguliere geneeswijzen kan worden toegepast.

Officieel wordt shiatsu als een alternatieve therapie beschouwd. Beter is het om te spreken van complementaire geneeswijze. Complementair op de reguliere geneeskunde, omdat shiatsu zeker niet als vervanging van de reguliere geneeskunde moet worden gezien, maar als aanvullende therapie.

Indien de behandeling het toelaat, wordt er over de kleding heen gewerkt. Het is belangrijk om tijdens de behandeling loszittende katoenen kleding te dragen.

Afspraak gemist?

Mocht u een afspraak vergeten of korter dan 24 uur van te voren afbellen dan volgt automatisch een factuur voor de gereserveerde behandeltijd. In geval van overmacht zullen we proberen er samen uit te komen. Let op: in deze salon kan niet worden gepind.